Avatar

Eigen recept van... Ria Olivier

'Babi Paksoi', van Martin

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters

Laatst aangepast: 09 jan. 2020, 10:37 | 7 keer bewaard

Ingrediënten

  • 400 g varkensfilet .......

Bereiden

400 g varkensfilet, hamlappen, kalfsfricandeau of lamsbout

100 g ontbijtspek of bacon

1 rode paprika

1 grote ui of 3 bosuitjes

200 g paksoi

100 g taugé

2 Spaanse rode pepers of een tl sambal

2 eetl soja-olie

2 eetl ketjap

2 eetl rijstwijn

bouillonpoeder of zout naar smaak

-

Snijd het vlees en de ontbijtspek in reepjes van een ½ cm dik en 5 cm lang.

Doe dit ook met de ui, paprika en de paksoi.

Verhit de olie in een wok of wadjan en fruit hierin de ui, het spek, de Spaanse pepers of sambal en de paprika.

-

Voeg hierna de reepjes vlees toe en bak deze 5 minuten mee.

Doe de rijstwijn en de ketjap erbij, roer het goed door en voeg dan de taugé en de paksoi toe.

-

Laat dit alles goed warm worden in 5 minuten.

Voeg naar smaak de bouillon of zout toe.

-

Lekker met gekookte rijst en een glas rijstwijn.

Bronvermelding

Martin

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.