Avatar

Eigen recept van... Paula Swagten-Giesberts

Groot melkwit

Brood/sandwiches, Lunch, 6 personen, Voorbereidingstijd 5 minuten, Wachttijd 120 minuten, Bereidingstijd 20 minuten, Hollands

Laatst aangepast: 02 jan. 2009, 18:28 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 750 g meel
  • 375 g volle melk
  • 11 g gedroogde gist (Oetker)
  • 15 g zout
  • 37,5 g suiker

Bereiden

Verwarm de melk in de pan totdat het mengsel lauwwarm is. Zeef het meel boven de kom. Maak een kuiltje in het meel. Leg het zout naast het kuiltje. Voeg toe in het kuiltje: gist, suiker, 20ml lauwwarme melk. Roer met de steel van een houten lepel de melk in het kuiltje totdat het mengsel iets dikker is als pannenkoekbeslag. Laat het beslagje 5 minuutjes rijzen onder een vochtige doek

Voeg de rest van de melk toe, blijf roeren vanuit het kuiltje. Als het mengsel te dik is om te roeren, maar te plakkerig om met de hand te kneden, vouw het deeg dan telkens dubbel. Eerst met de steel van de lepel, later met de hand. Als deeg droog genoeg is, kneed het deeg op de houten plank, dan blijft het nog lekker warm. Er zal wat meel achter blijven in de kom.

Leg het deeg terug in de kom, dek af met een vochtige doek, en laat het 1 uur rijzen of totdat het in omvang verdubbeld is.

Vet het bakblik in. Kneed het deeg heel eventjes goed door. Rol het deeg uit tot het ongeveer 2 cm dik is en de diameter van de deeglap net zo groot is als de lengte van de broodvorm. Rol het op en leg het met de naad naar beneden in de vorm. Dek af met een vochtige theedoek en laat een half uur rijzen. In deze tijd komt de oven op temperatuur. (200 graden)

Bak het brood een half uur. Vlak voor het einde van de baktijd, maak je de korst vochtig. Dan glimt de korst mooi!

Bronvermelding

eigen recept

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.