Avatar

Eigen recept van... Diana Hoog

Courgette gevuld (atkins)

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Slank, Voorbereidingstijd 20 minuten, Wachttijd 20 minuten, Wereldkeuken

Laatst aangepast: 23 nov. 2005, 17:31 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 stuks courgette
  • 500 gram gehakt
  • 3 tenen knoflook
  • 1-2 stuks uien
  • 150 gram champignons
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper/zout

Materialen

  • diepe koekenpan pan spatel oven ingevette ovenschaal

Bereiden

Leg de courgettes zo'n 10 minuten in kokend water (draai ze om na 5 minuten als ze niet geheel onderwater staan).

Oven voorverwarmen op 180-200 graden.

Maak het gehakt aan en bak dit rul, voeg de fijngesneden uien en fijngesneden knoflook toe en laat even bakken. Voeg als laatste de champignons (kleine stukjes gesneden) toe. Bestrooi met wat peper en zout.

Haal de cougettes uit de pan en zet even in wat koud water om af te koelen en het kookproces te stoppen.

Na afkoeling doormidden snijden en de boven- en onderkant eraf snijden. Het vruchtvlees er voorzichtig uitscheppen met een lepeltje en dit bij het gehaktmengsel voegen eventueel gesneden eerst. Het mengsel nog even goed doorbakken.

De halve courgettes in een ingevette ovenschaal leggen, wat zout over de courgettes. Dan met het gehaktmengsel opvullen en het overstrooien met kaas.

Zo'n 20 minuten in een heteluchtoven van 180-200 graden.

Klaar

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.