Avatar

Eigen recept van... Monique Boogerd

Overheerlijk en feestelijke Sinaasappelcreme, geserveerd als een biertje

Anders, Nagerecht, 12 personen, Wachttijd 180 minuten, Bereidingstijd 25 minuten, Hollands

Laatst aangepast: 23 dec. 2008, 14:09 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 8-10 persinaasappelen
  • 3 pakjes vanillepuddingpoeder
  • 150 gram suiker
  • 1,5 liter sinaasappelsap
  • 150 gram creme fraiche
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 200 ml slagroom

Materialen

  • bierglazen

Bereiden

Pers de sinaasappels uit en meet 500 ml sap af. meng de puddingpoeder en de 100 gr suiker en roer het glad met 300 ml sinaasappelsap.

Breng de rest van het sinaasappelsap aan de kook. Roer het puddingmengsel erdoorheen en breng het geheel weer aan de kook. Laat het ca 1 minuut zachtjes doorkoken. Giet de pudding als deze een beetje is afgekoeld in 10- 12 grote glazen of vul een schaal. Zet de pudding minstens 3 uur in de koelkast.

Roer de creme fraiche, 50 gr suiker en de vanillesuiker glad. Klop de slagroom stijf en meng het door de creme fraiche. Schep de slagrooom vlak voor serveren op de pudding

Bronvermelding

tijdschrift koken & genieten februari 2007

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.