Avatar

Eigen recept van... Annemieke Lieshout

Drie-in-de-pan

Anders, Nagerecht, 4 personen, Voorbereidingstijd 5 minuten, Bereidingstijd 15 minuten, Hollands

Laatst aangepast: 21 jan. 2010, 16:40 | 17 keer bewaard

Ingrediënten

  • 250 gr zelfrijzend bakmeel
  • 4 gr zout
  • 3 dl melk
  • 1 ei
  • 60 gr rozijnen
  • 60 gr krenten
  • 1 appel, gesnipperd
  • boter om in te bakken
  • suiker gemengd met kaneel

Materialen

  • beslagkom en koekenpan

Bereiden

het zelfrijzend bakmeel en het zout mengen in een beslagkom en hierin een kuiltje maken. In het kuiltje het ei en 2/3 vn de melk schenken. Van het midden uit roerende, een dik belag maken. Goed roerend het beslag verdunnen met de overige melk. Het beslag moet als een brede band van de achterkant van een lepel lopen. De gewassen en goed uitgelekte rozijnen en krenten toevoegen aan het beslag en goed mengen. Als laatste de appel toevoegen en door het beslag heen roeren.

In een koekenpan een klontje boter licht bruin laten worden en hierin de koekjes bakken. Ik gebruik hier een kleine juslepel voor, dit geeft precies een goede maat van de koekjes. De koekjes langzaam aan weerszijde goudbruin laten worden. De koekjes bestrooien met de met kaneel gemengde suiker.

Gerecht kan zowel koud ls warm als koud gegeten worden..

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.