Avatar

Eigen recept van... Jan Andeweg

Kip met (stoof)peren

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Voorbereidingstijd 10 minuten, Wachttijd 5 minuten, Bereidingstijd 30 minuten, Hollands

Laatst aangepast: 20 nov. 2005, 20:44 | 8 keer bewaard

Ingrediënten

  • 8 stuks stoofperen
  • 4 stuks kipfilets
  • 8 stuks aardappelen
  • 75 gram rucola
  • 2 tenen knoflook
  • 1/4 rode peper
  • 1/2 dl yoghurt
  • 1 theel. thijmblaadjes
  • 1 klein beetje olijfolie
  • 1 snufje zout en peper

Bereiden

Kook de aardappelen in de schil gaar en laat ze iets afkoelen. Snijd de stoofpeertjes in acht partjes en verwijder het klokhuis.

Snijd de kipfilet in plakken en meng die met de peertjes.

Verhit 5 eetlepels olie in een pan met antiaanbaklaag en bak de kip en de peertjes op halfhoog vuur 10 tot 15 minuten onder af en toe roeren.

Snijd de lauwwarme aardappelen in partjes, snijd de peper en de knoflook heel fijn en meng dat samen met de yoghurt door de aardappelen.

Meng nu ook de rucola daardoor en breng op smaak met zout en peper.

Strooi de tijm over de gebakken kip en peertjes en verdeel over de borden.

Serveer de aardappel-rucolasalade ernaast.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.