Avatar

Eigen recept van... Annemieke Lieshout

Provencaalse Lamsstoofpot

Anders, Hoofdgerecht, 6 personen, Voorbereidingstijd 15 minuten, Bereidingstijd 60 minuten, Anders

Laatst aangepast: 20 nov. 2005, 16:57 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 750 gr lamslapjes
  • zout en peper
  • 1 zakje provencaalskruiden (met tijm, laurier, salie, etc)
  • 100 gr mager rookspek in reepjes
  • 4 el olijfolie
  • 8 sjalotjes in kwartjes
  • 6 tenen knoflook, in plakjes
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 blik tomatenstukjes (400 gr)
  • 1 scheut Ricard
  • 75 gr groene olijven met pit
  • mespuntje suiker
  • 400 gr krieltjes (zak)

Materialen

  • stoofpot

Bereiden

Lamslapjes in 4-6 gelijke stukken snijden en met zout en peper kruiden. Blaadjes van de kruidenmix fijnsnijden. Spekreepjes in 1 el olijfolie knapperig bakken, uit de pan scheppen en op keukenpapier laten uitlekken.

3 el olijfolie door het achtergebleven spekvet roeren en het vlees hierin rondom aanbraden. Sjalot en knoflook ongeveer 1 min meebakken. Tomatenpuree, tomatenstukjes met vocht, kruiden (iets achterhouden voor de garnering), krieltjes en Richard toevoegen en het geheel gedurende 60 minuten zacht laten stoven. Spekreepjes en de olijven 5 minuten voor het einde toevoegen. Stoofpot op smaak brengen met snufje suiker, zout en peper en met de achtergehouden kruiden. Lekker met spinazie en uientaart.

Recept van Paul Fagel

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.