Avatar

Eigen recept van... Monique van Werkhoven

Oma's appeltaart

Gebak, Hapje, 8 personen, Voorbereidingstijd 20 minuten, Bereidingstijd 75 minuten, Hollands

Laatst aangepast: 11 dec. 2004, 13:43 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 300 gram zelfrijzend bakmeel
  • 200 gram boter
  • 160 gram basterd suiker
  • 1 zakje vanille suiker
  • 1 ei
  • 1 kg appels( golden delicious)
  • 50 gr suiker
  • kaneel

Materialen

  • bakblik 26 cm doorsnee over voorverwarmen op 175 graden.

Bereiden

Zelfrijzend bakmeel, vanille suiker en basterd suiker door elkaar mengen. Het ei loskloppen en 2/3 er bij voegen.

Met de boter samen kneden tot een samen hangens deeg.

De apeels schillen en in kleine stukjes snijden. de suiker erdoor roeren en daarna op smaak brengen met kaneel.

Het bakblik beleggen met het deeg, wat overhouden om de appeltaart mee af te dekken.

De stukjes appel op het deeg leggen en vervolgens afdekken met het restant deeg. Dat kan met verschillende vormen, eventueel geheel dicht, of met een kruis er over heen.

Het deeg nastrijken met wat los geklopt ei.

De appel taart bakken op 175 graden in 75 minuten.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.