Avatar

Eigen recept van... - Jamie Olivier-

De lekkerste pastasalade

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans

Laatst aangepast: 27 dec. 2020, 23:56 | 14 keer bewaard

Ingrediënten

  • 310 g pasta (kleine schelpjes)

Bereiden

310 g pasta (kleine schelpjes)

3 teentjes knoflook

255 g kerstomaatjes (geel)

255 g kerstomaatjes (rood)

10 olijven (zwart)

8 sprietjes bieslook

6 blaadjes basilicum

1 halve komkommer

4 eetlepels wijnazijn (wit)

7 eetlepels olijfolie (extra vierge)

zeezout

peper (zwarte peper)

Bereiden

Breng een grote pan gezouten water aan de kook. Gooi de pasta en teentjes knoflook erin, laat 5 minuten zachtjes koken tot de pasta al dente is en laat uitlekken.

Leg de knoflook opzij voor de dressing. Doe de pasta in een kom. Hak de tomaatjes, de ontpitte olijven, de verse bieslook, de verse basilicum en de komkommer in stukjes van ongeveer half zo groot als de pasta en doe ze ook in de kom.

Knijp de teentjes knoflook uit hun schil en plet ze in een vijzel. Doe er azijn, olie en peper en zout bij. Sprenkel dit over de salade en voeg naar smaak nog wat peper en zout toe. afdrukken

Bronvermelding

libelle

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.