6 Verschillenden Dressings (2)
Anders, Bijgerecht, 4 personen, Anders
Laatst aangepast: 27 dec. 2020, 23:56 | 9 keer bewaard
Ingrediënten
- oriander
Bereiden
DRESSING VAN BASILICUM, BALSAMICOAZIJN EN PIJNBOOMPITTEN
- 2 eetlepels balsamicoazijn
- 5 eetlepels olijfolie extra vierge
- 1 flinke handvol gehakte verse basilicum
- 1 flinke handvol pijnboompitten, geroosterd en gehakt
- zout en peper uit de molen, naar smaak
DRESSING VAN KORIANDER EN CREME FRAICHE
- 3 eetlepels olijfolie extra vierge
- 3 eetlepels creme fraiche
- 3 theelepels dijonmosterd
- 2-3 eetlepels citroensap
- 2 handjesvol verse koriander, geplet en gehakt
- zout en peper uit de molen, naar smaak
THAISE DRESSING
- 4 eetlepels verse limoensap
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel sesamolie
- 1 eetlepel sojasaus
- een flinke schep bruine suiker
- 1 eetlepel verse gember, geschild en fijngehakt
- 1/2 teen knoflook, in dunne plakjes
- 1 verse rode peper, van zaadjes ontdaan en dungesneden
- 1 handvol,verse koriander en basilicum, gehakt.
DRESSING MET MOSTERD EN KRUIDENAZIJN
- 6 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels dijonmosterd
- 2 eetlepels rode- of witte- wijnazijn
- 1 afgestreken theelepel zout
- 1 theelepel peper uit de molen.
DRESSING VAN OLIJFOLIE EN CITROENSAP
- 2 eetlepels citroensap
- 5 eetlepels olijfolie
- zout en peper uit de molen naar smaak
DRESSING VAN KERSTOMAATJES
- 1 theekop vol rijpe, gewassen kerstomaatjes, fijngehakt
- 1/2 teen knoflook, in dunne plakjes
- 6 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels rode-wijnazijn
- 1 handjevol basilicum, geplet of fijngehakt
- een snufje chilipoeder
- zout en peper uit de molen naar smaak
- 2 ansjovisfilets, gehakt (naar keuze)
Bronvermelding
smulweb