Avatar

Eigen recept van... - Jamie Olivier-

6 Verschillenden Dressings

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Anders

Laatst aangepast: 27 dec. 2020, 23:56 | 29 keer bewaard

Ingrediënten

  • olijfolie

Bereiden

DRESSING VAN KRUIDENAZIJN EN GEROOSTERDE KNOFLOOK.

- 3 tenen knoflook, ongepeld en geroosterd of gekookt tot ze zacht zijn

- 6 eetlepels olijfolie

- 1 volle theelepel dijonmosterd

- 3 eetlepels goede kruidenazijn, rode of witte

- zeezout en peper uit de molen

Knijp de tenen knoflook uit de schil, stamp ze fijn en meng ze met de rest van de ingredienten in een kom.

DRESSING VAN CREME FRAICHE EN GEROOSTERDE CITROEN.

- 1 grote citroen, gehalveerd

- 3 eetlepels olijfolie

DRESSING VAN KRUIDENAZIJN EN GEROOSTERDE KNOFLOOK.

- 3 tenen knoflook, ongepeld en geroosterd of gekookt tot ze zacht zijn

- 6 eetlepels olijfolie

- 1 volle theelepel dijonmosterd

- 3 eetlepels goede kruidenazijn, rode of witte

- zeezout en peper uit de molen

Knijp de tenen knoflook uit de schil, stamp ze fijn en meng ze met de rest van de ingredienten in een kom.

DRESSING VAN CREME FRAICHE EN GEROOSTERDE CITROEN.

- 1 grote citroen, gehalveerd

- 3 eetlepels olijfolie

DRESSING VAN KRUIDENAZIJN EN GEROOSTERDE KNOFLOOK.

- 3 tenen knoflook, ongepeld en geroosterd of gekookt tot ze zacht zijn

- 6 eetlepels olijfolie

- 1 volle theelepel dijonmosterd

- 3 eetlepels goede kruidenazijn, rode of witte

- zeezout en peper uit de molen

Knijp de tenen knoflook uit de schil, stamp ze fijn en meng ze met de rest van de ingredienten in een kom.

DRESSING VAN CREME FRAICHE EN GEROOSTERDE CITROEN.

- 1 grote citroen, gehalveerd

- 3 eetlepels olijfolie

- 3 eetlepels creme fraiche of mayonaise

- 2 volle theelepels dijonmosterd

- zeezout en peper uit de molen

- sojasaus

Bak de gehalveerde citroen 5 minuten in een grilpan tot ze zacht en licht verkoold zijn. Knijp het sap eruit in een kom. Doe de rest van de ingredienten erbij, meng alles door elkaar en voeg naar smaak peper en zout toe.

DIKKE MOSTERDDRESSING

- 6 eetlepels olijfolie extra vierge

- 2 volle eetlepels grove mosterd

- 2 eetlepels witte wijnazijn

- zeezout en peper uit de molen

Meng alles in een kom en breng op smaak met peper en zout.

HONING CITROENDRESSING

- 6 eetlepels olijfolie extra vierge

- 3 eetlepels citroensap

- 1 eetlepel goede honing

- zeezout en peper uit de molen

Meng alles in een kom en breng op smaak met peper en zout.

GEMBER-RIJSTWIJNDRESSING

- 6 eetlepels olijfolie

- 3 eetlepels rijstwijnazijn

- 1 theelepel suiker

- een stukje van 2,5 cm gember, geschild en fijngerapt

- 1 stengel citroengras, de buitenste blaadjes verwijderd, de binnenste fijngehakt

- sojasaus

- zeezout en peper uit de molen

Meng alles in een kom en breng op smaak met zout en peper.

DRESSING VAN GESTAMPTE PIJNBOOMPITTEN, BASILICUM EN BALSAMICO

- 1/2 teentje knoflook, gepeld en tot pulp gestampt

- 1 flinke handvol verse basilicum, tot pulp gestampt

- 1 klein handje geroosterde pijnboompitten, gestampt

- 6 eetlepels olijfolie

- 3 eetlepels balsamicoazijn

- zeezout en peper uit de molen

Meng alles in een kom en breng op smaak met zout en peper.

Bronvermelding

Smulweb/

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.