Avatar

Eigen recept van... Annelies van Ierland

Bruine bonensoep van ons moeder

Soepen, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands

Laatst aangepast: 01 dec. 2005, 12:02 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 3 liter water
  • 1 pond Bruine bonen
  • 2 blikjes tomatenpuree
  • 80 gram boter
  • 40 gram bloem
  • 1 ui
  • 5 kruidnagelen
  • 3 soepblokken
  • 2 laurierblaadjes
  • thijm
  • zout
  • witte peper
  • peterselie

Bereiden

Zet de gewassen bruine bonen één nacht in de week in de 3 liter water en kook ze daarin gaar.

Schep de gare bonen met een schuimspaan uit het kooknat en wrijf ze droog.

Neem een koekepan en smelt daarin de boter. Fruit er de gesnipperde ui goudbruin in. Strooi er de bloem over en laat die, al roerende, goudgeel worden.

Voeg er gaandeweg een deel van het kooknat van de bonen aan toe, tot er een gladde gebonde massa ontstaat.

Dan de kruiden erbij plus wat zout, veel peper en de tomatenpuree.

Roer alles goed door elkaar en voeg dit mengsel bij de rest van bonennat in de soeppan.

Voeg daarna al roerende de bonenpuree erbij laat de soep op een zacht vuur nog een half uurtje sudderen.

Hak in die tijd de uitgelekte peterselie goed fijn.

Even voor het opdoen vist u de laurierblaadjes en kruidnagelen uit de pan.

Op smaak brengen met peper en zout.

Serveer de soep met de peterselie.

Lekker met knapperige broodjes.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.