Avatar

Eigen recept van... Ria Olivier

'Mexicaanse quiche', van Peter

Hartige Taarten, Hoofdgerecht, 4 personen, Mexicaans

Laatst aangepast: 16 aug. 2017, 22:05 | 7 keer bewaard

Ingrediënten

  • croissantdeeg uit blik en .......

Bereiden

Voor de vulling:

350 g salami aan een stuk

75 g geraspte Parmezaanse kaas

1 dl slagroom

3 eieren

1 eetl cajunkruiden

eventueel zout

2 tl kerrie

1 kleine groene paprika

1 kleine gele paprika

200 g champignons

1 klein blikje maïs

1 blikje ananas stukjes

75 g cashewnoten (ongezouten)

-

Voor de bodem:

croissantdeeg uit blik

paneermeel

boter

-

Verwarm de oven voor op 220º. Snijd de salami eerst in plakken en dan in blokjes. Was de paprika's, borstel de champignons schoon en laat de maïs en de ananas uitlekken. Snijd dan de champignons in plakjes en de paprika in reepjes. Klop de eieren los met de room, cajunkruiden, kerrie, kaas en eventueel wat zout.

-

Bak de salami en de champignons gezamenlijk ongeveer 10 minuten in een klein beetje boter. Doe er de paprika, maïs en ananas bij en laat dit alles nog 5 minuten met de rest mee bakken. Vet intussen een quichevorm in en bestrooi die met paneermeel. Bekleed de vorm met het croissantdeeg tot ongeveer 2 cm over de rand (houd wat deeg over voor de garnering).

-

Strooi nog een beetje paneermeel over de bodem en prik het deeg op enkele plaatsen in met een vork. Vul de bodem met de groente als dit klaar is en strooi er de cashewnoten overheen. Giet er dan het eimengsel overheen.

-

Vouw de overslag van het deeg naar binnen en garneer de quiche met het restantje deeg. Bak de quiche in ongeveer 50 minuten gaar. Controleer altijd of de vulling gestold is. Zo niet, laat dan de quiche 10 à 15 minuten langer in de oven staan tot dat dit wel het geval is.

Bronvermelding

Peter

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.