Avatar

Eigen recept van... Stef Mommers

Aardappel -Knolselderijpuree

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Voorbereidingstijd 15 minuten, Bereidingstijd 30 minuten, Hollands

Laatst aangepast: 21 jan. 2010, 17:03 | 64 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gram kruimige aardappels geschild in blokjes
  • 300 gram knolselderij geschild in blokjes
  • 200 ml volle melk of 100ml volle melk en 100ml slagroom
  • 10 gram boter
  • vers gemalen muskaatnoot
  • vers gemalen peper
  • zeezout of grof zout uit de molen

Bereiden

BEREIDEN: Voldoende water(gezouten) aan de kook brengen ( niet te veel water, de aardappels en de selderij moeten net bedekt zijn)De knolselderij blokjes samen met de aardappelblokjes aan het kokende water toevoegen en in 20 -25 min gaar koken.De melk (of het melk-slagroommengsel) aan de kook brengen. De aardappels-selderij afgieten en fijn stampen en de boter toevoegen. Daarna net zoveel van de melk(slagroom) toevoegen tot de gewenste konsistentie is bereikt. Hierna op smaak brengen met nootmuskaat ,peper en zout. Heel lekker bij wildgerechten,met een rode bietensalade of rode kool.

Bronvermelding

EIgen recept

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.