Avatar

Eigen recept van... Ria Olivier

'Canneloni, Rundergehakt, Ri­cot­ta', van Bertrand

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans

Laatst aangepast: 08 mrt. 2019, 17:27 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 16 cannelonipijpjes en .......

Bereiden

16 cannelonipijpjes

olijfolie

-

Vulling:

500 g mager rundergehakt

200 g ricottakaas

75 g tomatenpasta

1 ui

1 tl knoflook

verse basilicum

olijfolie

6 dl tomatensaus

oregano, verse basilicum

-

Garnering:

150 g mozzarella

250 g gestoofde champignons

100 g ham, julliene

9 kerstomaatjes

verse basilicum/bieslook

-

Ui en knoflook fijn snipperen en aan fruiten in de olijfolie.

Rundergehakt even laten meebakken, ricotta, tomaten­pasta en de fijnge­sneden basilicumblaadjes toe­voegen.

Op smaak brengen en op een zacht vuurtje laten garen.

Cannelonipijpjes in ruim water met een weinig zout en olie even laten wellen, afspoelen onder koud wateren laten uitlekken op absorberend keukenpapier.

-

Cannelonipijpjes vullen met de vleesvulling.

Tomatensaus verrijken met oregano en verse basilicum.

De met olijfolie ingewreven ovenschaaltjes vullen met cannelloni, erover de aangemaakte tomatensaus.

Bestrooien met mozzarella en garneren met ham jullienne, champignons en basilicum.

-

Gedurende 20 minuten bakken in een voorverwarmde oven van 180°.

Bronvermelding

Bertrand Vande Ginste

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.