Avatar

Eigen recept van... Diana 'Dolce Vita'

Rijst met gemarineerde varkenshaas en pomodorisaus

Rijst, Hoofdgerecht, 4 personen, Wachttijd 60 minuten, Bereidingstijd 20 minuten, Wereldkeuken

Laatst aangepast: 13 nov. 2005, 16:40 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gr varkenshaas
  • 275 gr wilde & witte rijst (Lassie)
  • 500 gr pomodori tomaten (roma)
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tl oregano
  • 1 tl tijm
  • 2 el citroensap
  • 4 el olijfolie

Materialen

  • knoflookpers

Bereiden

- Snijd de varkenshaas in dikke plakken en snipper de uien

- Roer in een kom de olijfolie, citroensap, oregano, tijm, geperste knoflook, ui en zout & peper door elkaar. Schep de plakken varkenshaas door de marinade en laat deze 1 uur afgedekt in de koelkast marineren.

- Snijd intussen de tomaten in blokjes

- Verhit 3 el olie in de koekenpan. Neem het vlees uit de marinade, bewaar de marinade en bak het vlees in ca. 5 min. goudbruin. Voeg de tomatenblokjes en de marinade toe en laat dit ca. 10 min. mee-sudderen.

- Kook ondertussen de rijst gaar en verdeel vervolgens de rijst en het vlees over 4 borden, eventueel garneren met reepjes verse basilicum.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.