Avatar

Eigen recept van... Evelien Hilkes

Turkse menemen met ei

Roerbakken, Hoofdgerecht, 4 personen, Bereidingstijd 20 minuten, Mediterraan

Laatst aangepast: 03 nov. 2008, 21:06 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 el olijfolie
  • 1 el boter
  • 2 rode uien, doormidden en in repen
  • 1 rode of groene paprika, in reepjes
  • 2 tl salca
  • 400 g gehakte tomaten uit blik
  • 2 tl suiker
  • 3 eieren
  • 6 el Turkse yoghurt, voor erbij
  • 1 teen knoflook, uitgeperst

Bereiden

Verit de olie en boter in een koekenpan.

Roer de uien, paprika, knoflook en salca door elkaar en bak zacht.

Voeg de tomaten en suiker toe en bak nog eens 10 minuten of totdat het vocht is ingedikt en het mengsel vrij sausachtig is.

Breng op smaak met zout en peper.

Breek drie eieren op het mengsel, doe het deksel op de pan en bak totdat de eieren net gaar zijn.

Meng intussen in een kom de yoghurt en de knoflook, breng op smaak met zout en peper.

Bronvermelding

De Turkse keuken

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.