Avatar

Eigen recept van... Claudia van Galen

Sinterklaas Toetje

Anders, Nagerecht, 4 personen, Hollands

Laatst aangepast: 30 apr. 2015, 23:23 | 30 keer bewaard

Ingrediënten

  • speculaas

Bereiden

ca 20 speculaasjes

300 ml room

doosje mascarpone (250gr)

2 grote eetl suiker

2 zakjes vanillesuiker

6-8 eetl Speculaaslikeur (Zuidam) of amaretto

1 eetlepel speculaaskruiden(optioneel)

voor de garnering:

chocoladeletter en/of chocolade kruidnoten

Verbrokkel de speculaasjes.

Roer de Mascarpone los met de likeur en de speculaaskruiden, als je een beetje pit in je toetje wilt. Klop de slagroom met de suiker en de vanillesuiker bijna stijf. Spatel de mascarpone door de room. Voeg evt nog wat likeur toe.

verdeel 2/3 van de speculaasstukjes over de glazen. Doe hierop een stevige laag mascarpone-room-mengsel. Verdeel nu de rest van het speculaas kruim over de glazen en dek af met de rest van de Mascarpone-room.

Laat tot gebruik in de koelkast.

Om te garneren rasp je chocoladeletter boven de glazen en/of leg je er een paar chocolade kruidnootjes op.

Als je geen alcohol in het toetje wilt, vervang de likeur dan door een gelijke hoeveelheid Amaretto Siroop van Monin

Als het nu geen heerlijk avondje wordt......

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.