Avatar

Eigen recept van... Ria Olivier

Ria's megabroodje gevuld

Brood/sandwiches, Hoofdgerecht, 4 personen, Voorbereidingstijd 15 minuten, Wachttijd 100 minuten, Bereidingstijd 120 minuten, Mediterraan

Laatst aangepast: 10 nov. 2019, 20:12 | 12 keer bewaard

Ingrediënten

  • 7 g gedroogde gist
  • 500 g bloem
  • 30 g sesamzaad
  • 1 kopje geraspte ui
  • 1,5 tl komijn
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 0,5 tl peper
  • 2 tl zout-in een hoek-
  • 2 tl suiker-in een andere hoek-
  • 4 eetl olijfolie
  • 1 tabletje fijngestampte vitamine C
  • 240 ml water
  • 50 ml (magere) yoghurt
  • 20 ml tomatenketchup of tomatensaus
  • nu de vulling:
  • 400 g even gebraden rundergehakt
  • 75 g uitgebakken dobbelsteentjes ontbijtspek
  • 150 g even voorgekookte sperziebonen
  • 1 kleingesneden paprika
  • 0,5 tl zout
  • 0,5 tl peper
  • 3 tl pittige paprikapoeder
  • 2 à 3 vleestomaten .....

Bereiden

In deze volgorde gaan de ingrediënten de broodvorm in, maar draai de volgorde van de vaste en vloeibare ingrediënten om als jouw machine dat vereist.

-

Kies de optie (Frans) deeg en laat de machine het werk doen.

-

Daarna kneed je het deeg nog enige minuten en laat het dan in de broodvorm- bedekt met een enigszins warme, vochtige (thee)doek- ongeveer 30 minuten rijzen, de inhoud is dan ongeveer verdubbeld.

-

Rol het deeg uit tot een mooie lap, het moet een broodje worden. Laat het nog 10 minuten rusten.

Smeer het deeg in met wat olijfolie, bedek één helft met de vulling en klap de andere helft er overheen.

-

Misschien een bewerkelijk recept, maar een heerlijk bijv. zaterdagavondmaaltje!

-

De oven voorverwarmen tot 175°. Het megabroodje in een half uurtje mooi bruin bakken.

Bronvermelding

Ria Kr.

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.