Avatar

Eigen recept van... Annelini D'Angelo

Kaneelbavaroise met perziksaus

Anders, Nagerecht, 4 personen, Bereidingstijd 20 minuten, Anders

Laatst aangepast: 19 nov. 2017, 10:47 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • slagroom

Bereiden

1 blik perziken (nettogewicht ca. 400 gram)

4 blaadjes gelatine

1/8 liter slagroom

2 eetlepels suiker

¼ liter vanillevla (op kamertemperatuur uit een pak)

2 eetlepels kaneelpoeder

1 eiwit

2 kaneelstokjes

Voorbereiden:

Laat de perziken uitlekken. Vang het sap op. Week de gelatineblaadjes in een met koud water gevulde kom.

Bereiden:

Klop de slagroom met de suiker stijf. Knijp het water uit de gelatineblaadjes. Verwarm 2 eetlepels water in een steelpan en los de gelatineblaadjes hier al roerend in op. Giet de iets afgekoelde gelatine bij kleine beetjes tegelijk en steeds goed roerend door de vanillevla. Roer de kaneelpoeder door de vla. Kop het eiwit stijf. Schep met kleine beetjes tegelijk de stijve slagroom door de vla. Spatel ten slotte het eiwit door dit mengsel. Spoel vier kleine puddingvormpjes met koud water om. Giet het mengsel in de vormpjes en dek af met folie. Laat de bavarois 3 uur in de koelkast opstijven. Pureer de perziken met behulp van een keukenmachine of staafmixer. Verdun de saus die zo ontstaat, de couilis, eventueel met een beetje perziksap. De couilis moet een stevige consistentie hebben. Keer de vormpjes om op een bordje. Geit de perzikcouilis over de bavarois. Garneer met de kaneelstokjes die kruislings op elkaar worden gelegd of bestrooi met een beetje cacaopoeder.

Tip:

Maak in plaats van 4 kleine puddinkjes één grote pudding. Spoel een puddingvorm met een inhoud van circa ½ liter met koud water en giet het mengsel hierin. Dek de kom af met huishoudfolie en laat circa 3 uur in de koelkast opstijven. Stort de bavarois uit de vorm op een grote schaal, giet de perzikcoulis ervoer en garneer met de kaneelstokjes. Voor een extra feestelijk accent kunt u bij dit dessert een glaasje champenoise demi sec of sec serveren.

Wijnadvies:

Probeer eens een licht zoete wijn uit Sauternes of Barsac. Niet te droge Spaanse Cava of Italiaanse Spumante smaakt zowel feestelijk als verfrissend.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.