Avatar

Eigen recept van... Annelini D'Angelo

Vegetarische aardappeltaart met gemengde groenten

Hartige taarten, Hoofdgerecht, 4 personen, Bereidingstijd 60 minuten, Hollands

Laatst aangepast: 19 nov. 2017, 10:47 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • aardappelen

Bereiden

Ingrediënten:

400 gram aardappelen

1 middelgrote winterwortel

1 theel. kerrie

zout en versgemalen peper

4 eetl. olie

1 paprika rood

1 paprika groen

1 paprika geel

250 gram champignons of spruitjes

2 vleestomaten

4 eetl. grofgeraspte belegen Goudse kaas

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de aardappelen in circa 10 minuten halfgaar (halveer grote exemplaren). Rasp de aardappelen en de geschrapte wortel grof. Doe ze in een kom, schep er de kerrie, wat zout en peper en 2 eetlepels olie door. Schep het mengsel in de ingevette springvorm en druk het goed aan. Zet de vorm 30 minuten in de voorverwarmde oven. Snijd intussen de paprika's in reepjes, de champignons of spruitjes in plakjes en de tomaten in partjes. Roerbak 5 minuten voor de aardappelbodem uit de oven komt de voorbereide groenten in 2 eetlepels hete olie. Bestrooi met wat zout en peper. Schep de groenten in de vorm en bestrooi met de geraspte kaas. Zet nog circa 10 minuten terug in de oven tot de kaas begint te kleuren. Serveer de taart warm.

Wijnadvies:

Kies een kleine Bordeaux, een Roussillon, een Chianti of Rioja. Of een lichte Cabernet-Sauvignon uit Californië of Zuid-Afrika (16-18°C).

Voedingswaarde per persoon:

eiwit: 11 g

vet: 18 g

koolhydraten: 33 g

kcal (kj): 338 (1420)

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.