Avatar

Eigen recept van... Marianne Hermans

Olijvensoep

Soepen, Lunch, 8 personen, Italiaans

Laatst aangepast: 08 nov. 2005, 12:06 | 24 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 el Italiaanse olijfolie
  • 5 zongedroogde tomaatjes in olie
  • 4 sjalotjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 potje groene olijven
  • 3 kippenbouillontabletten
  • 1 bakje mascarpone
  • 2 el Pesto Genovese
  • 8 blaadjes verse basilicum
  • verse peper

Materialen

  • Soeppan Staafmixer / blender

Bereiden

Sjalotjes en knoflook pellen en snipperen.

Olijven afgieten.

Bouillontabletten oplossen in 1,5 liter kokend water.

In soeppan de olie verhitten, knoflook en sjalotjes 1 minuut fruiten.

Olijven, zongedroogde tomaten en bouillon toevoegen en soep aan de kook brengen.

Pan van het vuur nemen, pesto en mascarpone erdoor roeren.

Soep pureern met een staaf mixer.

Vers gemalen peper toevoegen.Soep garneren met de verse basilicum.

Serveer hierbij vers stokbrood met groene tapanade

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.