Avatar

Eigen recept van... Mevr. A.J. Tiemens

Geitenvlees met vijgen, appelen en amandelen

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Wereldkeuken

Laatst aangepast: 12 okt. 2008, 13:33 | 11 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gram geitenstoofvlees, in dobbelstenen
  • 2 eetl. olie
  • 50 gram blanke amandelen
  • 1 plukje saffraan, geweekt
  • 50 gram suiker
  • zout
  • 1 stokje kaneel, in stukjes
  • 2 eetl. amandellikeur
  • 150 gram gedroogde vijgen
  • 150 gram gedroogde appeltjes
  • 2 eetl. limoensap
  • peper
  • 200 ml. water

Materialen

  • Braadpan

Bereiden

Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees in 2 porties al omscheppend bruin.

Neem het uit de pan.

Schep de amandelen, de saffraan, de suiker, een beetje zout en het kaneelstokje erdoor; voeg 200 ml. water en de amandellikeur toe en breng het geheel aan de kook.

Doe het vlees met het uitgelopen braadvocht in de pan en laat het op laag vuur 45 minuten stoven.

Snijd de vijgen in stukken en doe ze met de appeltjes bij het vlees, laat het nog 20-25 minuten stoven.

Breng het gerecht op smaak met limoensap en peper en serveer het met rijst of couscous.

Bronvermelding

Joop Braakhekke - Kookschrift van een kookgek 3

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.