Avatar

Eigen recept van... Monique Diederen

Moussaka

Anders, Hoofdgerecht, 6 personen, Wereldkeuken

Laatst aangepast: 05 okt. 2008, 19:38 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1-1/4 kilo aubergines in plakken van ca 1 cm
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 1 grote ui fijngesneden
  • 600 gram rundergehakt
  • 750 gram rijpe tomaten ontveld of uit blik
  • 1-2 theelepels orgeano gedroogd
  • zout en peper
  • 3 eieren
  • 5 dl volle melk
  • 50 gram boter
  • 3 eetlepels tarwegriesmeel
  • 200 gram geraspte jonge kaas

Bereiden

Moussaka

Voor 6 personen

Uit Griekenland: moussaka. Het maken kost wat tijd. Maar het voordeel is dat je het ruim van tevoren kunt doen, 's avonds hoeft hij alleen nog maar even de oven in.

Bak de plakken aubergine in gedeelten in 4 el olie aan elke kant 2-3 min. Verhit 2 el olie en bak daarin de ui 6-8 min. Voeg het gehakt toe en bak dit rul in circa 6 min. Roer tomaten, oregano en wat zout en peper erdoor en laat het mengsel op zacht vuur circa 10 min. pruttelen. Klop voor de kaassaus de eieren los en roer de melk erdoor. Verhit de boter in een grote steelpan, roer het griesmeel en daarna het eimengsel erdoor. Verwarm het mengsel voorzichtig tot het gaat binden en roer er dan 100 g kaas door. Leg een laag aubergines in een ingevette ovenschaal en daarop een laag gehaktmengsel. Bestrooi dit met wat geraspte kaas. Herhaal dit tot alle ingredi├źnten op zijn. Eindig met een laag aubergines. Schenk de kaassaus erover en bak de moussaka 40-50 min. in het midden van een voorverwarmde oven op 180┬║C.

Kcal. p.p.: 520

Bronvermelding

libelle

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.