Avatar

Eigen recept van... Monique Diederen

Rabartoetjes

Anders, Nagerecht, 4 personen, Voorbereidingstijd 15 minuten, Bereidingstijd 55 minuten, Anders

Laatst aangepast: 05 okt. 2008, 19:13 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 750 gram rabarber
  • 1 sinaasappel
  • 100 gram suiker
  • 125 gram suiker
  • 125 gram zachte boter
  • 125 gram bloem
  • 2 grote eieren

Materialen

  • ovenschaal

Bereiden

Ingredi├źnten:

750 g rabarber

1 sinaasappel

100 g suiker

boter om in te vetten

voor het cakelaagje:

125 g zachte boter

125 g suiker

125 g bloem

2 grote eieren

Maak de rabarber schoon en snijd de stengels in stukjes. Rasp ongeveer een halve eetlepel sinaasappelschil af en pers de sinaasappel uit. Doe de stukjes rabarber in een ingevette ovenschaal en schenk het sap hierover uit. Bestrooi met de suiker en geraspte sinaasappelschil.

Verwarm de oven voor op 180 ┬░C. Klop de zachte boter met de suiker in een kom tot een romig geheel. Voeg al kloppend het eerste ei toe en zeef hierboven wat bloem, voeg dan het tweede ei toe en meng als alles egaal is de rest van de (gezeefde) bloem hierdoor.

Verdeel het beslag over de rabarberstukjes en schuif de ovenschaal in het midden van de oven. Bak in ongeveer 55 minuten tot een uur goudbruin en gaar. Dek eventueel af als het gerecht te snel bruin dreigt te worden.

________________________________________

Bronvermelding

janny van der heijden

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.