Avatar

Eigen recept van... Monique Diederen

Alpine gratin

Anders, Nagerecht, 4 personen, Voorbereidingstijd 10 minuten, Wachttijd 20 minuten, Bereidingstijd 15 minuten, Frans

Laatst aangepast: 21 jan. 2010, 17:02 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 750 ml melk
  • 110 gram suiker
  • 1 stuks vanillestokje
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 8 eierdooiers
  • 100 gram suiker
  • 1 eetlepel maizena
  • 100 gram gesmolten boter
  • 100 gram suiker
  • 100 gram bloem

Materialen

  • steelpna mixer/garde ovenvaste schaaltjes salamander of grill

Bereiden

750 ml melk warm maken met 100 gram suiker, een gesplitst en uitgeschraapt vanillestokje en een extra zakje vanillesuiker, ondertussen 8 dooiers warm maken met nog eens 100 gram suiker en hier op een gegeven ment de warme melk aan toe voegen, beetje bij beetje, blijven roeren. Niet aan de kook laten komen, rustig laten binden (eventueel een lepel Maïzena met een slok melk) en uiteindelijk van het vuur af afdekken met plasticfolie tegen de vellen. als je klontjes hebt de saus nog even door de zeef gedrukt! De crumble is 100 gram gesmolten boter, 100 gram suiker en 100 gram bloem. Goed mengen, laten afkoelen en met een vork tot klontjes maken. Afgekoelde crème in een bakske, vruchten erover, bedekken met wat crumble en even onder de salamander (grill). Te lekker!!

Bronvermelding

julius has a smart day

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.