Avatar

Eigen recept van... Diana 'Dolce Vita'

Ovenschotel: Hollandse aardappel-spinazieschotel

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Voorbereidingstijd 25 minuten, Wachttijd 25 minuten, Hollands

Laatst aangepast: 03 nov. 2005, 22:37 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 750 gr aardappelen in plakjes
  • 1 kg verse spinazie
  • 2 uien
  • 2 eieren
  • 0,5 dl melk
  • 200 gr jong belegen kaas in blokjes
  • 100 gr belegen kaas in plakjes
  • 50 gr pijnboompitten
  • 4 el olijfolie
  • 0,5 tl Italiaanse kruiden
  • snufje nootmuskaat
  • peper, zout

Materialen

  • ovenschaal

Bereiden

- verwarm de oven voor op 250 gr C en vet een ovenschaal in

- kook de aardappelplakjes 3 minuten

- snipper intussen de uien en was de spinazie (goed uitlekken)

- verhit 3 el olijfolie en roerbak in 3 à 4 minuten de spinazie met de uien, peper, zout, wat nootmuskaat en Italiaanse kruiden

- klop de eieren los met de melk

- haal de pan van het vuur

- schep de kaasblokjes en het ei-mengsel erdoor

- leg de helft van de aardappelplakjes op de ingevette bodem van de ovenschaal en schep het spinaziemengsel erop en de rest van de aardappelplakjes

- dek het geheel af met de plakken kaas

- zet het gerecht 20 à 25 minuten in de oven op 250 gr C

- bestrooi het gerecht de laatste paar minuten met de pijnboompitten

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.