Avatar

Eigen recept van... Leen de Vries

Broodschotel uit Zwitserland

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Wachttijd 30 minuten, Bereidingstijd 25 minuten, Anders

Laatst aangepast: 07 jan. 2010, 01:53 | 18 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 dikke prei
  • 3 eetl olijfolie
  • 2 uien
  • 200 ml slagroom
  • 3 trostomaten
  • zout en versgemalen peper
  • nootmuskaat
  • 1/2 volkoren of vloerbrood (bruin).......
  • in plakken gesneden
  • 200 g kaas, gruyere/emmental, geraspt
  • 2 eetl basilicum, fijngeraspt

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 gr. C.

Maak uien en prei schoon en snij ze in ringen.

Verhit 2 eetl olie in koekepan en fruit de ui en prei in 4 minuten zachtjes gaar.

Roer de helft van de room erdoor.

Voeg zout, peper en nootmuskaat naar smaak toe.

Snij de tomaten in partjes.

Halveer de grote sneden brood.

Vet een lage ovenschaal in.

Leg de sneden brood er dakpansgewijs in.

Leg er steeds wat ui-preimengsel, partjes tomaat, geraspte kaas en basilicum tussen.

Verdeel de rest van de basilicum en geraspte kaas erover.

Besprenkel tenslotte de rest van de slagroom erover.

Laat schotel in een half uurtje door edoor heet worden en laat het goudbruin kleuren.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.