Avatar

Eigen recept van... Dorothy Spijker

Chili-aardappeltaart met tomatensalade

Hartige taarten, Buffet, 8 personen, Hollands

Laatst aangepast: 03 nov. 2005, 09:03 | 7 keer bewaard

Ingrediënten

  • roomkaas

Bereiden

500 g verse-roomkaas naturel (bijv. Monchou)

8 eieren

75 g fijngehakte chilipepers (zonder pitjes)

900 g aardappelblokjes (bijna gaargekookt)

2 fijngehakte uien

zout en peper

2 springvormen (Ø: 22 cm, h: 6 cm)

Tomatensalade:

800 g tomaten in plakjes

200 g Griekse Feta

100 g fijngesnipperde ui

100 g Griekse olijven

1 dl witte wijnazijn

Bereiding:

Chili-aardappeltaart:

Klop de eieren los met de verse-roomkaas. Breng op smaak met zout og peper. Roer chili, aardappelen en ui door het mengsel. Bekleed de bodem van de springvormen met bakpapier en smeer ze goed in met wat olie. Verdeel de vulling over de twee springvormen en bak het gerecht in ca. 60 min. in de oven bij 150°C.

Tomatensalade:

Schik de plakjes tomaat op een schaal. Snijd de feta in blokjes. Bestrooi de tomaten met de feta, de ui en de olijven. Besprenkel de salade met de witte wijnazijn. Serveer de aardappeltaart als zelfstandig gerecht met de tomatensalade of als bijgerecht.

Tip: U kunt de aardappeltaart een dag van tevoren maken.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.