Avatar

Eigen recept van... Inge Fintelman

Bruine bonensoep

Soepen, Hoofdgerecht, 4 personen, Voorbereidingstijd 15 minuten, Bereidingstijd 20 minuten, Hollands

Laatst aangepast: 04 nov. 2005, 15:18 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • blik bruine bonen
  • 275 g rookworst
  • 45 gr blikje tomatenpuree
  • 2 knoflookteentjes
  • 2 grote uien
  • 1 laurierblad
  • 1/4 theelepel cayenepeper
  • 2 rijpe tomaten
  • 2 tuinkruiden bouilonblokjes
  • 1 scheutje azijn

Bereiden

Lekkere winterse soep van mijn tante Jannie:

Blik bruine bonen afgieten, afspoelen met water en uit laten lekken. Uien pellen en in stukjes snijden. Tomaten in stukjes snijden. Rookworst in plakjes. Knoflook in kleine stukjes snijden. Dit alles in de soeppan toevoegen.

Voeg de bouilonblokjes, laurierblad, tomatenpuree, cayenepeper en azijn ook nog toe. Vul het geheel zo dat de ingredienten voor 2/3 onder water staan. Breng het aan de kook en zet het vuur zacht. Laat dit 20 minuten pruttelen en de soep is gereed. Laurierblad nog wel verwijderen.

Lekker met stokbrood en kruidenboter.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.