Avatar

Eigen recept van... Diana 'Dolce Vita'

Provençaalse aardappeltaart

Hartige taarten, Bijgerecht, 4 personen, Wachttijd 60 minuten, Bereidingstijd 15 minuten, Frans

Laatst aangepast: 31 okt. 2005, 19:24 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kg aardappelen
  • 2 middelgrote uien
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ei
  • 1 tl rozemarijnnaaldjes (vers of gedroogd)
  • (olijf)olie
  • zout, versgemalen peper

Materialen

  • een stenen of glazen quichevorm doornsede 22 cm of een lage ronde ovenschaal; keukenmachine met raspfunctie of gewone handrasp; knoflookpers

Bereiden

VOORBEREIDEN

- verwarm de oven voor op 200 °C

- schil de aardappelen en rasp ze grof op een keukenrasp of in de keukenmachine

- druk er met de hand het overtollige vocht uit en doe ze in een kom

- snipper de uien en doe ze bij de aardappelen

- pers er de knoflook bij

- breek er het ei bij en meng met de fijngesneden of verkruimelde rozemarijn en wat zout en peper door elkaar

BEREIDEN

- vet een stenen of glazen quichevorm met een doorsnede van ca. 22 cm of een lage ronde ovenschaal goed in met olie

- schep er het aardappelmengsel in en strijk de bovenkant glad

- bedruppel met olie en zet de vorm circa 1 uur in de voorverwarmde oven tot de bovenkant goudbruin is en de binnenkant gaar

- bedruppel tussentijds een keer met olie

- zet de taart in de vorm op tafel

- deze aardappeltaart smaakt bij alle groenten en salades en is lekker bij kort gebakken vlees

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.