Avatar

Eigen recept van... Moniek van Veen

Aardappeltaart Italiaans

Hartige taarten, Hoofdgerecht, 4 personen, Voorbereidingstijd 30 minuten, Bereidingstijd 60 minuten, Italiaans

Laatst aangepast: 31 okt. 2005, 12:37 | 7 keer bewaard

Ingrediënten

  • 5 takjes basilicum
  • 4 cl olijfolie
  • 4 teentjes knoflook
  • 40 gram pecorino
  • 1,25 dl melk
  • 40 gram bloem
  • 3 eieren
  • 600 gram aardappelen, geschild
  • 2 eetl. paneermeel
  • 600 gram vleestomaten

Materialen

  • vijzel taart of quichevorm 22 cm

Bereiden

Garnering:

Van basilicum blaadjes plukken (paar blaadjes achterhouden)

In vijzel blaadjes met olijfolie en 2 teentjes knoflook tot puree wrijven

Pecorino in kleine stukjes schaven

Aardappeltaart:

Oven voorverwarmen op 225 graden In kom melk en bloem gladroeren

Eieren toevoegen en loskloppen

2 teentjes knoflook erboven uitpersen

Op smaak brengen met peper en zout

Aardappelen grof raspen

Door melkmengsel roeren

Vorm invetten met olie

Bestrooien met paneermeel

Aardappelmengsel overdoen in vorm

In midden van oven taart in 1 uur gaar bakken

Afwerken:

Taart met scherp mesje langs rand lossnijden

Op grote schaal omkeren

Schaal garneren met tomaat

Tomaat bestrooien met zout en peper

Basilicumpuree en kaas erover verdelen

Taart garneren met blaadjes basilicum

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.