Avatar

Eigen recept van... Claudia van Galen

Gegrild geitenkaasje met appel en honing

Anders, Voorgerecht, 4 personen, Hollands

Laatst aangepast: 30 okt. 2005, 16:09 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • geitenkaas

Bereiden

4 sneetjes bruin brood

4 schijven geitenkaas van 1 cm dikte

1 grote appel

kaneelpoeder

2 el Luikse siroop van pruimen

boter

4 el vloeibare honing

4 el amandelschilfers

waterkers of tuinkers of luzerne

snij de korsten van het brood

snij het ongeveer even groot als de diameter van de geitenkaas

rooster het brood

schil de appel

haal met een appelboor het klokhuis uit de appel en snij de appel in ronde schijven van 1 cm dik

bestrooi de appelschijven met kaneelpoeder

laat in een pan wat boter smelten

bak op een zacht vuurtje de appelschijven net gaar

smeer de geroosterde schijven brood in met de Luikse siroop

leg hierop een schijfje appel, en daarop een schijfje geitenkaas

giet de honing over de kaas

strooi er de amandelschilfers over

plaats deze torentjes onder de grill tot de amandelen net beginnen te kleuren

dien onmiddellijk op met wat garnituur

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.