Avatar

Eigen recept van... Claudia van Galen

Hartige Banketstaaf

Gebak, Hapje, 8 personen, Bereidingstijd 65 minuten, Hollands

Laatst aangepast: 26 mei. 2006, 12:15 | 10 keer bewaard

Ingrediënten

  • bladerdeeg

Bereiden

8 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries)

· 2 eetlepels bloem

· 250 g rundergehakt

· 1/2 theelepel oregano

· 1/2 teentje knoflook , geperst

· 10 groene olijven , fijngesneden

· 1 gegrilde rode paprika (uit pot)

· cayennepeper

· 1 eierdooier

Oven voorverwarmen op 175 °C. Bladerdeeg uitspreiden op werkvlak en laten ontdooien. Plakjes deeg op elkaar stapelen en op met bloem bestoven werkvlak uitrollen tot een rechthoekige lap.

Gehakt mengen met oregano, knoflook, olijven en paprika. Op smaak brengen met zout en cayennepeper. Met natgemaakte handen gehakt tot rol vormen.

Deeglap op met bakpapier beklede bakplaat leggen. Gehaktrol erop leggen en deeg rond gehakt vouwen. Randen goed aandrukken en banketstaaf op vouwnaad leggen.

Dooier loskloppen en bovenkant van deeg ermee bestrijken. Staaf in midden van oven in ca. 45 min. gaar en goudbruin bakken. Eventueel tussentijds met dikke laag keukenpapier vrijkomend vet wegvegen. Staaf iets laten afkoelen en in stukken of plakjes snijden. Kan ook op kamertemperatuur geserveerd worden.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.