Avatar

Eigen recept van... Ria Olivier

'Chebakia' (Honingkoekjes uit Marokko), van Ingrid

Gebak, Hapje, 12 personen, Mediterraan

Laatst aangepast: 02 apr. 2019, 20:10 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kg meel en .......

Bereiden

1 kg meel, 2 eieren, 4 eetl azijn, 1 tl kaneel, 150 g sesamzaad, 1 eetl anijszaad, beetje vanillesuiker en bakpoeder, 2 zakjes gist, 200 g boter, 15 cl (olijf)olie, 1 snufje Arabische gom, 1 snufje saffraan, 10 cl oranjebloesemwater, 1 kg honing, olie om te bakken.

-

Voorbereiding:

Rooster de sesamzaad eventjes in een koekenpan. Neem een grote kom en voeg daarin de ei, azijn, kaneel, gestampte anijszaad, 100 gram sesamzaad toe en meng dit goed met elkaar. Meng in een andere kom de boter, olijfolie en de oranjebloesemwater goed door elkaar, waardoor de boter gesmolten raakt en voeg dit bij de rest toe en meng dit geheel goed door elkaar.

-

Voeg daarna de gist, fijngestampte Arabische gom en vervolgens het meel toe en kneedt dit goed door elkaar met je handen tot je een gelijkmatige stevige deeg krijgt. Verdeel het deeg in grote balletjes, dek het af met een plastic zak en laat voor 15 minuten even rusten.

-

Op een met meel bestoven aanrecht of werkplek rol je het deeg uit (per balletje). Snijd met een deegwielroller een rechthoek en verdeel deze weer in zes kleine rechthoeken. Snijd in elk rechthoekje 4 verticale lijnen zonder dat het deeg uit elkaar valt. Je pakt een vierkantje op en verstrengelt voorzichtig de stroken door elkaar heen in een vorm van een bloem, door de middelste stroken boven de anderen uit te laten steken.

-

Zo maak je alle chebbakia. Verwarm de olie in een pan en bak de chebbakia's goudgeel. Haal ze eruit met een schuimspaan. Dompel daarna meteen de chebbakia's in warme honing en laat ze uitlekken. Bestrooi de chebbakia's met het resterende sesamzaad.

Bronvermelding

Ingrid

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.