Avatar

Eigen recept van... Ria Olivier

'Chebakia' (Honingkoekjes uit Marokko), van Lenny

Gebak, Hapje, 12 personen, Mediterraan

Laatst aangepast: 20 okt. 2015, 13:15 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kg bloem en .....

Bereiden

1 kg bloem, 1 klein theeglas sesamzaad,

2 eieren, honing, 250 g boter, 2 eetl olie (maisolie).

1 glas oranjebloesem, 1 klein theeglas sesamzaad,

honing, 2 eetl olie (maisolie).

-

Een deeg maken van bloem, hele eieren, boter, oranjebloesem, olie en sesamzaadjes. Het deeg uitrollen tot een halve cm. dikte. In repen snijden en creatief vouwen zoals een bloem. In frituurolie (zuivere olie) bakken tot het gerecht lichtbruin is.

-

Ondertussen de honing opwarmen op een zacht vuurtje zodat deze vloeibaar wordt. Het gebak enkele seconden in de warme honig dompelen. Op een bord leggen en er onmiddellijk met sesamzaadjes bestrooien.

-

(Chebakia is een soort honingkoek die men elke dag eet tijdens de ramadan, als het donker wordt eet men een speciale soep Harira samen met Chebakia en dadels).

Bronvermelding

Lenny

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.