Avatar

Eigen recept van... Cmg Stolk

Appelcrumble

Gebak, Nagerecht, 4 personen, Voorbereidingstijd 30 minuten, Bereidingstijd 35 minuten, Hollands

Laatst aangepast: 11 jun. 2010, 13:51 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 3 grote zure appels, geschild en in blokjes (ca. 500 gram)
  • 100 gram bloem
  • 50 gram rietsuiker (of kristalsuiker)
  • 30 gram gehakte blanke hazelnoten
  • 4 tl kaneel (= 2x2 tl)
  • 50 gram boter
  • 1 el citroensap (afhankelijk van zuurte de appels)

Materialen

  • Ovenschaal.

Bereiden

Oven voorverwarmen op 220 graden.

Ovenschaal invetten.

Appelblokjes mengen met citroen en 2 theelepels kaneel (voor de zoetekauw evt. wat extra suiker door de appelblokjes scheppen). In de ovenschaal doen.

Bloem, suiker, gehakte hazelnoot met de andere 2 theellepels kaneel mengen. gesmolten boter er in een straaltje bij doen en mengsel tussen de vingers verkruimelen tot een deeg. Over de appelblokjes verdelen.

25-35 minuten in de oven, op het laatst evt. even bovenin.

Bronvermelding

Bron onbekend.

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.