Avatar

Eigen recept van... Leen de Vries

Indiase linzenschotel (Meeta dal)

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Wachttijd 20 minuten, Bereidingstijd 20 minuten, Oosters

Laatst aangepast: 26 okt. 2005, 12:12 | 10 keer bewaard

Ingrediënten

  • 350 g oranje linzen
  • 3 uien, middelgroot
  • 3-4 tenen knoflook
  • 1 groene paprika
  • 1 rode of gele paprika
  • 1 rode Spaanse peper
  • 1 groene Spaanse peper
  • 5 cm gemberwortel
  • 1 1/2 theel kardemom
  • 50 g ghee of braadboter
  • 1 1/2 theel kurkuma
  • zout
  • zwarte peper

Bereiden

Was de linzen.

Uien en knoflook pellen en zeer fijn hakken.

Paprika's wassen, zaad en zaadlijsten verwijderen.

Het vruchtvlees in dunne sliertjes snijden.

De pepertjes wassen, ontpitten en snipperen.

De gemberwortel schillen en in plakjes snijden.

In een pan 1 1/4 l. water aan de kook brengen met de linzen en de helft van het uie- knoflookmengsel, de paprika, Spaanse peper, gember en kardemom.

Intussen de ghee smelten in een koekepan en de rest van de uien en knoflook met kurkuma zacht en glazig bakken.

Een paar eetlepels kooknat hierdoor roeren en dit toevoegen aan de linzen.

Alles ca. 20 minuten laten pruttelen en tot slot op smaak brengen met versgemalen peper en zout.

De Indiers eten hierbij Chapati. dit is een platte koek van tarwe.

Echter een volkoren pannekoek is er ook lekker bij.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.