Avatar

Eigen recept van... Arthur van Wijck

Schaal- & Schelpdieren: Mosselen: la Mouclade

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Frans

Laatst aangepast: 07 nov. 2014, 17:55 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 kg mosselen, schoongemaakt
  • 50 gr boter
  • 1 ui, groot, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, gesnipperd
  • 3/4 dl witte wijn, droog
  • 1 paar draadjes saffraan
  • 1 snufje cayennepeper
  • 1/2 theel. kerriepoeder
  • 3/4 dl slagroom
  • 1 eetl bloem

Materialen

  • ruime pan met dekse;, kom; ondiepe, geen platte schaal, nog een pan.

Bereiden

* Kook de mosselen zonder toevoegingen in een gesloten pan tot . de mosselen opengaan (ca. 5 min.) Af en toe omschudden. * Giet het afkomende vocht af door een zeef in een kom o.i.d. * Ontdoe elke mossel van één schelp en leg ze schouder aan . schouder in een ondiepe maar geen platte schaal. * Dek deze af en hou warm. * Fruit in een pan de ui in de helft van de boter op een laag vuur . tot ze zacht zijn. Zet het vuur wat hoger tot ze lichtbruin zijn. * Bak de knoflook de laatste minuut mee. * Voeg toe: wijn, saffraan, weekvocht, cayennepeper en kerrie. * Breng deze saus aan de kook en laat ca 2 min. pruttelen. * Klop er de room door. * Meng de bloem en de rest van de boter tot een "beurre manié. * Voeg deze pasta beetje bij beetje al kloppend door de saus tot deze . een mooie dikte heeft. * Nog eens 2 min. zachtjes laten pruttelen: pas op voor aanbranden. * Afsmakem met zout & peper; over de mosselen gieten en opdienen.

Bronvermelding

Joep Habets in "M" (NRC) aug.2008

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.