Avatar

Eigen recept van... Leen de Vries

Schorseneren met broccoli en paprika

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands

Laatst aangepast: 29 nov. 2017, 15:44 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 800 g schorseneren
  • melk
  • 250 g broccoli
  • 1 rode paprika
  • 1 prei
  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 75 g ontbijtspek
  • 2 eetl boter/margerine
  • 4 eetl kippebouillon
  • 2 eetl witte wijn
  • 50 g jong belegen kaas
  • 4 tak peterselie
  • enkele zwarte olijven, ontpit

Bereiden

De schorseneren schoonmaken, schillen en in stukjes van 4 - 5 cm snijden.

De groente gaarkoken, in water met melk, afgieten en vervolgens warm houden.

Ondertussen de broccoli uiteen halen en in rossjes verdelen.

De stammetjes schillen en de niet-vezelige delen in schijfjes van een 1/2 cm dik snijden.

De paprika's van zaad en zaadlijsten ontdoen en in kleine reepjes snijden.

De prei wassen en in ringetjes van 1/2 cm snijden.

De ui en teentje knoflook heel fijn snipperen.

Het spek in reepjes snijden.

De boter verhitten en het spek zachtjes uitbakken.

Ui en knoflook toevoegen en goudgeel bakken.

De prei ook even meebakken op matig vuur.

De broccolischijfjes toevoegen en 5 minuten zachtjes meebakken onder af en toe omscheppen.

Dan de broccoliroosjes en paprika toevoegen en tevens de iets verwarmde bouillon en wijn erbij schenken.

Omscheppen en het geheel 5 minuten afgedekt zachtjes laten stoven.

De kaas erdoor roeren en de groentesaus bij de schorseneren scheppen.

Met toefjes peterselie en enkele ontpitte zwarte olijven garneren

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.