Avatar

Eigen recept van... Annelini D'Angelo

IJs variaties

Anders, Nagerecht, 4 personen, Italiaans

Laatst aangepast: 19 nov. 2017, 10:46 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • ijs

Bereiden

Espressoijs

Doe 1 I zacht geworden vanille-ijs in een kom.Meng 1/4 kop instant espressopoeder met 1 eetlepel water. Doe dat ook in de kom en roer tot het mengsel glad is. Doe het terug in de ijsbak. Een nacht invriezen. Serveren met chocolaatjes.

espressoijs Doe 1 I zacht geworden vanille-ijs in een kom.Meng 1/4 kop instant espressopoeder met 1 eetlepel water. Doe dat ook in de kom en roer tot het mengsel glad is. Doe het terug in de ijsbak. Een nacht invriezen. Serveren met chocolaatjes.

chocolade-ijs

Doe 11 zacht geworden chocolade-ijs in een kom. Voeg 120 g stukjes chocoladewafel toe. Mengen tot ze gelijkmatig zijn verdeeld. Giet het mengsel in een diepvriesbak. Een nacht invriezen.

gember-honingijs

Doe 1 I vanille-ijs in een kom. Meng 2-3 eetlepels gemberstukjes in siroop, 1 eetlepel gembersiroop en 2 eetlepels honing in een pannetje. Op laag vuur door elkaar roeren. Laten afkoelen.Mengsel door het ijs scheppen en in een bak doen. Een nacht invriezen. Versieren met extra stukjes gekonfijte gember .

Pinda-ijs

Meng 11 vanille-ijs of chocolade-ijs met 80 g in stukken gehakte gebrande pindarepen.Goed mengen. In een bak doen. Een nacht invriezen. Garneren met stukjes pinda en een ijswafeltje.

Chocolade-ijs met rumrozijnen

Doe 11 chocolade-ijs in een kom. Meng 1/2 kop gehakte rozijnen en 0,6 dl rum in een pannetje. Roeren op laag vuur tot de rum is opgenomen. Laten afkoelen en door het ijs scheppen. In een diepvries bak gieten. Een nacht invriezen.

Vruchtentornado

Doe 1 I zacht geworden vanille of mango-ijs in een kom. Voeg 1-2 theelepels geraspte sinaasappelschil toe; roeren tot het mengsel glad is. Giet het mengsel in een diepvries bak. Giet er 0,7 dl mango of passievruchtenpulp bij. Roer met een spies of mes voor een decoratief marmereffect. Een nacht invriezen, ijs in bolletjes serveren met passievruchtenpulp.

Jaffa ijs

Doe 11 vanille-ijs in een kom met 2 theelepels geraspte sinaasappelschil, 2-3 theelepels sinaasappelsap, 2 theelepels Grand Marnier en 1/3 kop fijngehakte pure chocolade. Goed mengen. Of meng vanille ijs met 1/3 kop sinaasappel in stukjes.Giet het mengsel in een bak. Een nacht invriezen. ijs serveren in bolletjes met wafels.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.