Avatar

Eigen recept van... Dorothy Spijker

Taartje met zongedroogde tomaatjes en geitenkaas

Hartige taarten, Voorgerecht, 12 personen, Hollands

Laatst aangepast: 24 okt. 2005, 20:08 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • geitenkaas

Bereiden

150 gr gv bloem Schär mix C

75 gr koude boter in stukjes

1-2 el koude melk

vulling:

6 zongedroogde tomaatjes

100 gr gesneden geitenkaas

1 el verse basilicum fijngesneden

10-15 ontpitte zwarte olijven in plakjes

1 el lenteuitjes, gesnipperd (alleen het witte deel)

2 eieren

halve kop room

Doe de bloem, snufje zout en boter in een keukenmachine en mix tot het een kruimelig geheel wordt. Voeg de melk toe en mix alles tot een samenhangend deeg. Neem het deeg uit de machine en leg het in een stuk huishoudfolie 30 min te rusten in de koelkast. VErwarm de oven n voor op 180 graden (gasstand 4).

Rol het deeg uit tot een dunne lap en bekleed de taartvorm ermee prik het deeg met een vork in en bak het 7 min in de oven. Leg wat zongedroogde tomaten op de bodem en dan de kaas, basilicum, olijven en lentui. Klop de eieren los, voeg room en zout en versgemalen zwarte peper toe, schep het mengsel op de vulling in het taartje en bak deze 15 min (of tot de vulling stevig is).

Het recept is voor 15 kleine taartjes (in muffinvorm) maar ik heb het deeg in 2 gedaan, 1 portie in een bakvorm van 16 cm, de andere helft in de vriezer voor een andere keer. De vulling heb ik in z'n geheel in de bakvorm van 16 cm gebruikt. Een andere creatieve vulling kan natuurlijk ook (bv, gerookte zalmsnippers, brie-bieslook, feta-ui, paprika....enz)

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.