Avatar

Eigen recept van... Leen de Vries

Konijn: Stoofschotel van konijn

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Bereidingstijd 75 minuten, Hollands

Laatst aangepast: 28 feb. 2008, 16:04 | 7 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 konijnebouten
  • 25 g boter
  • 1 1/2 eetl. olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, gesnipperd
  • paprikapoeder
  • zout en versgemalen peper
  • 2 1/2 dl slagroom
  • 1 dl droge witte wijn
  • 1 eetl tijm
  • 1 laurierblad
  • 1/2 tablet tuinkruiden.

Materialen

  • Braadpan, liefst van gietijzer.

Bereiden

Doe in een braadpan de olie en de boter.

Fruit de ui met de knoflook gedurende 5 minuten op een niet al te hoog vuurtje.

Wrijf de bouten in met paprikapoeder, peper en zout.

Haal de ui er even uit en bak de bouten aan beide zijden lekker bruin. Doe de ui er weer bij.

Schenk de wijn en de slagroom in de pan, doe er tijm en laurierblad bij en verkruimel het bouillontablet erboven.

Stoof de bouten nu ca. 60 minuten op een laag vuurtje gaar.

Serveer de bouten met broccoli als groente en heerlijke gebakken krieltjes of schijfjes.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.