Avatar

Eigen recept van... Annelini D'Angelo

Gekruide aardappelen

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Hollands

Laatst aangepast: 19 nov. 2017, 10:47 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • aardappelen

Bereiden

8-10 grote aardappelen, iets bloemig of vastkokend, ½ eetlepel gemengde peperkorrels, 1 theelepel karwijzaad, 1 theelepel selderijzaad, 2 theelepels zeezout 3 tijmtakjes, 150 g verse geitenkaas.

Bereiding:

De aardappelen schoonboenen en met schil overlangs in 1 cm dikke plakken snijden. Een bakplaat met olijfolie in kwasten en de plakken aardappel erop leggen. De peperkorrels, zaden en het zeezout in een vijzel kneuzen in de afgestroopte tijmblaadjes erbij roeren. De bovenkant van de aardappelen ook bestrijken met olijfolie en bestrooien met het kruidige mengsel. De bakplaat in het midden van een hete oven van 175 C schuiven en de aardappelen in 45 minuten goudbruin en gaar bakken. Halverwege de aardappelen een beetje omschud

den, indien nodig nog wat olijfolie toevoegen. Na 35 minuten de oven naar heet, 225 C, schakelen, De verkruimelde geitenkaas over de aardappelen strooien en nog heel kort onder de grill laten kleuren.

Lekker met gebakken kipfilet en een groene salade.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.