Avatar

Eigen recept van... Jan Dekker

Roerbakschotel (Belgisch)

Roerbakken, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders

Laatst aangepast: 20 okt. 2005, 18:36 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 middelgrote uien
  • 300 gram winterwortel
  • 2 stengels bleekselderij
  • 400 gram hamlappen
  • 2 theel. chilipoeder
  • 1 theel. kaneel
  • zout en peper
  • 4 eetl. vloeibare boter (50 gram)
  • 1 dl bruin bier
  • 2 theel. majoraan

Bereiden

Pel de uien en snijd ze overdwars in schijfjes.

Maak de winterwortel en bleekselderij schoon en snijd ze schuin in plakken.

Snijd de hamlappen in blokjes en wrijf ze in met de chilipoeder, kaneel, zout en peper.

Verhit de boter in een wok of hapjespan en bak het vlees in ca. 3 minuten rondom bruin.

Voeg de ui, wortel en bleekselderij toe en roerbak het geheel ca. 3 minuten.

Voeg het bier en majoraan toe en verwarm de schotel nog ca. 5 minuten zonder deksel, zodat het vocht kan verdampen.

Lekker met aardappelpuree.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.