Avatar

Eigen recept van... Leen de Vries

Cajun Seafood Gumbo (Cajun vissoep)

Soepen, Voorgerecht, 4 personen, Bereidingstijd 25 minuten, Wereldkeuken

Laatst aangepast: 18 okt. 2005, 20:41 | 10 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 eetl visbouillon
  • 1 eetl Cajun seasoning (zie site)
  • 2 eetl (olijf)olie
  • 1 groene paprika
  • 1 rode paprika
  • 1 bleekselderij
  • 1/2 l. tomaten (blik)
  • 100 g krab
  • 4 gamba's met kop en schaal
  • 200 g stevige visfilets
  • 100 g garnalen of rivierkreeftjes
  • 100 g oesters of mosselen
  • Louisiana hotsaus
  • 1/2 dl medium sherry

Materialen

  • 2 pannen

Bereiden

Meng de Cajun roux (zie site) met de visbouillon en laat dit al roerend aan de kook komen.

Op een laag vuurtje zacht door laten koken.

Laat in een andere pan de olie heet worden en bak hierin de ui, paprika en de selderij aan.

Voeg de gamba's toe en laat deze even meebakken.

Doe nu de tomaten en de rest van de vis en schaaldieren erbij.

Laat dit ongeveer 5 minuten doorbakken.

Giet de visbouillon erop en doe de seasoning en sherry erbij.

Laat de soep nog even doorkoken en breng het op smaak met hotsaus.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.