Avatar

Eigen recept van... Ria Olivier

'Entrecotes voor de zondag' Cheeééééése...., verz. door Janet

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans

Laatst aangepast: 29 nov. 2017, 15:44 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 entrecotes en .......

Bereiden

4 entrecotes

3 eetl droge witte wijn

1 bekertje (slag)room of kwark, 150 ml

150 g gorgonzola

zout en versgemalen peper

klein scheutje citroensap

facultatief: ietsje suiker

wat in ringetjes geknipte bieslook

boter

-

Haal het vlees op tijd voor het gebruik uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen. Doe de de kaas in een pannetje en meng er de kwark of de room door en de wijn. Laat de kaas al roerend op een zacht vuur smelten. Laat even door pruttelen.

-

Op smaak brengen met wat peper en citroensap. Vlak voor het serveren de bieslook erdoor roeren.

Braad de entrecotes in de boter in een koekenpan op een hoog vuur in ongeveer 2 minuten per kant mooi bruin.

-

Bestrooi het vlees dan met wat zout en peper, draai het vuur laag en laat het vlees nog kort bakken tot ze naar wens gaar zijn. Schep de entrecotes op voorverwarmde borden. Laat ze even rusten. Schep aan tafel het kaasmengsel over het vlees.

-

Heerlijk met tagiatelle, worteltjes en peultjes en een groene salade.

Bronvermelding

Janet

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.