Avatar

Eigen recept van... Leen de Vries

Cajun Almond glaze catfish (Met amandelen geglaceerde zeewolf)

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Bereidingstijd 30 minuten, Wereldkeuken

Laatst aangepast: 18 mei. 2006, 16:17 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 zeewolf filets of andere stevige vis
  • 90 g boter
  • 50 g bloem
  • 100 g amandelen, geschaafd
  • 4 eetl blackened seasoning (zie site)
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 dl honing
  • 2 theel citroensap (schil bewaren)
  • 2 dl water
  • 1 mespunt nootmuskaat, gemalen.

Materialen

  • Pan met dikke bodem, braadpan.

Bereiden

Smelt de 50 g boter en voeg de bloem toe.

Roer dit alles goed door elkaar.

Dit 3 minuutjes zacht laten garen en zet het weg.

Snij bleekselderij in stukjes.

Smelt het restant van de boter en voeg de amandelen, selderij en kruiden toe.

Roer tot amandelen bruin zijn.

Rasp nu de schil van de citroen.

Al roerend de honing, citroenschil, water en tenslotte de nootmuskaat toevoegen.

Breng dit nu aan de kook en binden met het boter-bloemmengsel.

Bestrooi de zeewolffilets met de blackened seasoning.

Schroei ze in een pan met een dikke bodem met weinig olie dicht.

Leg nu de visfilets in een ovenvaste schaal en bedek ze met de saus.

Laat het nu onder de grill of in de oven mooi bruin glaceren.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.