Avatar

Eigen recept van... Marjolein Groen

Kip uit de romertopf

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Voorbereidingstijd 15 minuten, Wachttijd 120 minuten, Bereidingstijd 10 minuten, Hollands

Laatst aangepast: 17 okt. 2005, 10:28 | 32 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 braadkuiken of kip, kan ook uit de diepvries
  • 1 ui
  • kipkruiden
  • 1 takje rozemarijn
  • 2 blaadjes laurier
  • 2 takjes tijm
  • 2 teentjes knoflook

Materialen

  • een romertopf

Bereiden

Zorg dat de ip op kamertemperatuur is.

Leg de romertopf in het water, zo barst hij niet als je hem in de oven zet.

Spoel de kip af en dep hem droog

wrijf de kip royaal in met kipkruiden, ook de binnenkant

Leg de kip in de vochtige romertopf

Snijd de ui in ringen, leg ze over de kip heen.

snijd de knoflookteentjes in vieren en leg ze bij de kip in de romertopf.

Leg de takjes tijm, de rozemarijn en de laurier er ook bij in.

Doe de deksel in de romertopf en zet hem in de oven(deze mag NIET voorverwarmd zijn).

Zet de oven op 200 graden.

Laat de kip in 100 minuten gaar worden. Doe dan de deksel eraf en laat nog 10 minuten bruin worden.

Haal de kip uit de oven en serveer.

Heel lekker met rijst en sperziebonen

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.