Avatar

Eigen recept van... Tinie Dröge

Pasta (zelf pasta maken)

Pasta, Hoofdgerecht, 20 personen, Italiaans

Laatst aangepast: 08 dec. 2004, 20:18 | 18 keer bewaard

Ingrediënten

  • 400 gram bloem
  • zout
  • 4 eieren
  • olijfolie

Bereiden

Neem 400 gr. bloem. Meng hierin een theelepel zout. Maak een kuiltje en doe daarin de 4 eieren. En een scheut olijfolie . Meng met de vingers steeds meer bloem bij de eieren en de olie tot een deeg ontstaat. Kneed dit deeg zeker 10 minuten goed door totdat een homogeen en soepel geheel ontstaat. De warmte van je handen en van het kneden maken het deeg soepel! Voeg extra bloem toe als het deeg te nat blijft en bevochtig je handen met water als het te droog is. Maak er een bal van, wikkel in een doek en leg weg voor minimaal een half uur. Het deeg komt zo tot rust.

Daarna kun je het deeg uitrollen en verwerken in de gewenste vorm. Je kunt de pasta gelijk koken of op een rekje laten drogen. Gebruik een ruime pan met die niet meer dan voor ¾ gevuld mag zijn. Per 100 gram pasta gebruik je 1 liter + een liter extra. Om 500 gr. pasta te koken heb je dus een pan van 6 liter nodig! Eerst pasta in het kokende water, dan ruim zout toevoegen. Vergeet de 'truc' met olie toevoegen, gewoon de pasta af en toe goed doorroeren, dan plakt hij niet. Verse pasta hoeft maar heel kort te koken, afhankelijk van de vorm zo'n 3 minuten. Test door te proeven wanneer de pasta beetgaar is. Daarna afgieten en gelijk de saus of andere ingredienten erdoor mengen. Niet afspoelen dus! De pasta wordt dan koud.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.